Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Sztućce ze stali

dodany przez: paula26013 nierdzewnej należy włożyć na 10 minut do wody, w której gotowały się ziemniaki, potem opłukać i wysuszyć. Będą jak nowe więcej więcej

Pieczenie po ostrej papryce, lub chrzanie

dodany przez: paula26013 szybkie usunięcie powąchać chleb. więcej więcej

Kruche ciasto

dodany przez: Marzena dodaj żółtka więcej więcej

pulchna jajecznica

dodany przez: karoolla1987 pulchna jajecznica więcej więcej

do sałatki tesciowej

dodany przez: Evika Posyp szczypiorkiem dla dekoracji. Sałatkę wstaw do lodówki na kilka godzin, by nabrała pełni smaku. Jest bardzo smakowita i szybko znika, więc może od razu zrób podwójną porcję... więcej więcej

Aby stwierdzić, czy tłuszcz na patelni jest wystarczająco ogrzany

dodany przez: aleksa6 do smażenia potraw, należy włożyć do niego koniec drewnianej łyżki. Jeśli utworzą się wokół niej małe pęcherzyki, to znaczy że tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. więcej więcej

Chleb

dodany przez: paula26013 aby był świeży do pojemnika należy włożyć połówkę jabłka albo kilka plasterków surowego ziemniaka. świeży po zamrożeniu uzyskać to można zwilżając go przed pogrzaniem w piekarniku wodą lub wodą z mlekiem. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher