|
||||
Zielona fasoladodany przez: aleksa6 Zielona fasola musi być twarda, bez brązowych przebarwień. W lodówce można ją trzymać najwyżej dwa dni. W żadnym wypadku nie wolno jeść jej na surowo, ponieważ zawiera trującą substancję o nazwie fazyna, która ulega zniszczeniu w wyniku gotowania. więcej![]() Jak zrobić twardą marmoladę z pigwydodany przez: patryshia Pigwy umyć, pokroić w kostkę, ugotować do miękkości w małej ilości wody. Owoce zmiksować, przetrzeć przez sito, zważyć. Odważyć taką samą ilość cukru żelującego, wymieszać. Gotować, aż owoce zgęstnieją. Na blasze ułożyć natłuszczony pergamin, rozłożyć warstwę musu (2 cm). Marmoladę suszyć 1 -2 dni w temperaturze pokojowej, pokroić w romby,... więcej![]() polewanie piwem kiełbasekdodany przez: karoolla1987 podczas pieczenia możesz polewać kiełbasy jasnym lub ciemnym piwem więcej![]() Awokado - co zrobić by dip nie zmieniał kolorudodany przez: paula26013 Co zrobić, gdy kolor dipów z mocno dojrzalego avocado, po jakims czasie robi sie nieciekawy (cementowy)? Podobno jak sie wrzuci do dipu z avocado jego pestke, to nie zmienia koloru, ale nie probowalam. Jesli robie dip z avocado uzywam plastikowego noza do obierania i drewnianego tluczka do roztarcia. W ten sposob avocado nie zdazy stracic... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|