Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Marchew

dodany przez: ewa1257 gotowanie marchwi więcej więcej

Gałka muszkatałowa

dodany przez: Marzena pora dodawania więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach. Nacięcia skóry powinny przebiegać przez całą szerokość ryby, równolegle co 1 cm, lekko skośnie do przebiegu ości. Drobne ości w procesie smażenia ulegną wtedy stopieniu lub przynajmniej skruszeniu. Estetyczne nacięcie ryby w połączeniu z... więcej więcej

Przypalony spód

dodany przez: SylwiaLilianna Podczas pieczenia ciasto nie przypali się więcej więcej

schab

dodany przez: domciak suchy schab ? już nie! więcej więcej

Pękające jaja w czasie gotowania

dodany przez: patryshia warto je gotować wyjmując je wcześniej z lodówki, nie gotować zimnych jaj, ponadto można dodać do wody trochę octu więcej więcej

Krojenie biszkopta

dodany przez: SylwiaLilianna Zamiast nożem więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher