Porady

Posortuj według: popularnoœci  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Pierogi

dodany przez: julias Aby pierogi się dobrze sklejały więcej więcej

Kolor rosołu

dodany przez: aleksa6 Rosół będzie miał ładny kolor, jeśli do garnka włożymy umytą łuskę od cebuli. więcej więcej

Nadmiar tłuszczu z rosołu

dodany przez: aleksa6 Nadmiar tłuszczu z rosołu drobiowego łatwo usuniemy wrzucając do niego kilka kostek lodu, wokół których zbierze się stężały tłuszczyk. więcej więcej

Kalafior

dodany przez: aleksa6 Gotując kalafiora dodajemy odrobinę soli, cukru i soku z cytryny - sok z cytryny zapobiega żółknięciu kalafiora. Gotuje się krótko około 10-15 minut w zależności od wielkości kalafiora. więcej więcej

Lód

dodany przez: SylwiaLilianna Kostki lodu więcej więcej

smak potraw

dodany przez: SylwiaLilianna smak potraw więcej więcej

robiąc panierke

dodany przez: aleksa6 Robiąc panierkę do jajek należy dodać odrobinę soli i oleju - panierka jest krucha. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
ZnajdŸ inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jakš potrawę możesz
przyrzšdzić (składniki oddziel przecinkami)