Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Przykre zapachy!

dodany przez: anlolek kawa niweluje brzydkie zapachy więcej więcej

pieczeń

dodany przez: SylwiaLilianna Każdą pieczeń więcej więcej

Gotowanie kukurydzy

dodany przez: trini6 Jeśli gotują kukurydzę dodasz trochę soku z cytryny, ziarna zachowają złocisty kolor. więcej więcej

Kalafior

dodany przez: Marzena rownomierne gotowanie więcej więcej

Pękające ziemniaki podczas pieczenia

dodany przez: patryshia ponakłuwać wcześniej każdy ziemniak widelcem więcej więcej

Jak sprawdzić czy jajko jest świeże

dodany przez: trini6 Aby sprawdzić, czy jajo jest świeże, należy zanurzyć je w wodzie. Jeżeli leży na dnie naczynia - jest świeże, gdy unosi się jednym końcem do góry, ale jest jeszcze zanurzone w wodzie - było przetrzymywane przez kilka tygodni. Im wyżej unosi się w górę, tym bardziej wątpliwa jest jego świeżość, gdy wynurza się, nawet częściowo - nie nadaje się do... więcej więcej

paląca cebula

dodany przez: karoolla1987 aby cebula nie palila tak w oczy podczas krojenia nalezy wlozyc ja na jakies 20 min do zimnej wody.wtedy podczas obierania nie beda ulatniac sie z niej soki więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher