|
||||
Sól w solniczcedodany przez: patryshia nie zwilgotnieje, nie potworzą się grudy, jeśli na dno włożymy kilka ziarenek ryżu w (który wchłania wodę) lub wsypiemy odrobinę mąki ziemniaczanej. więcejMakaronydodany przez: patryshia Najlepsze są makarony z twardej pszenicy, czyli semoliny. To mąka o wysokiej zawartości glutenu, który nadaje makaronowi sprężystość i sprawia, że składniki odżywcze i skrobia nie rozpuszczają się w wodzie. Pół kilograma makaronu - porcja dla czterech osób - gotujemy w około 3-4 litrach lekko osolonej wody. Można dodać łyżkę oleju, aby kluski... więcejNadmiar tłuszczu z rosołudodany przez: aleksa6 Nadmiar tłuszczu z rosołu drobiowego łatwo usuniemy wrzucając do niego kilka kostek lodu, wokół których zbierze się stężały tłuszczyk. więcejRatunek dla przesolonej zupydodany przez: monial * zupę jarzynową można uratować wsypując do niej łyżeczkę piure ziemniaczanego * do zbyt słonych zup lub sosów można dodać łyżkę miodu * do przesolonej zupy można również wrzucić kilka obranych ziemniaków. Podczas gotowania wyciągną one sól. Potem należy oczywiście je wyrzucić. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|