Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Sól w solniczce

dodany przez: patryshia nie zwilgotnieje, nie potworzą się grudy, jeśli na dno włożymy kilka ziarenek ryżu w (który wchłania wodę) lub wsypiemy odrobinę mąki ziemniaczanej. więcej więcej

Krojenie biszkopta

dodany przez: SylwiaLilianna Zamiast nożem więcej więcej

Makaron

dodany przez: Ania K. makaron nie sklei się.... więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Aby zapobiec przypalaniu się ryby podczas smażenia na dno patelni kładziemy cienki plasterek surowego ziemniaka. -Tłuszcz na patelni nie będzie pryskał, jeżeli dodamy do niego szczyptę soli. więcej więcej

Makarony

dodany przez: patryshia Najlepsze są makarony z twardej pszenicy, czyli semoliny. To mąka o wysokiej zawartości glutenu, który nadaje makaronowi sprężystość i sprawia, że składniki odżywcze i skrobia nie rozpuszczają się w wodzie. Pół kilograma makaronu - porcja dla czterech osób - gotujemy w około 3-4 litrach lekko osolonej wody. Można dodać łyżkę oleju, aby kluski... więcej więcej

Nadmiar tłuszczu z rosołu

dodany przez: aleksa6 Nadmiar tłuszczu z rosołu drobiowego łatwo usuniemy wrzucając do niego kilka kostek lodu, wokół których zbierze się stężały tłuszczyk. więcej więcej

Ratunek dla przesolonej zupy

dodany przez: monial * zupę jarzynową można uratować wsypując do niej łyżeczkę piure ziemniaczanego * do zbyt słonych zup lub sosów można dodać łyżkę miodu * do przesolonej zupy można również wrzucić kilka obranych ziemniaków. Podczas gotowania wyciągną one sól. Potem należy oczywiście je wyrzucić. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher