Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ryż

dodany przez: trini6 Gdy ryż się przypalił i przywarł do dna garnka, trzeba go rozgarnąć, włożyć do środka kromkę pieczywa i poczekać 5 minut. Chleb wchłonie spaleniznę. Tę część ryżu, która się nie przypaliła, należy ostrożnie wyjąć, a gdy jest jeszcze surowy, przełożyć do innego garnka, zalać odrobiną wody i dogotować. więcej więcej

Kotlety

dodany przez: ewa1257 Smażenie kotletów więcej więcej

masa serowa

dodany przez: cohenna masa będzie pulchna więcej więcej

Przypalone mleko 2

dodany przez: aleksa6 Aby usunąć ślady po mleku, nacieramy wnętrze garnka fusami od kawy. więcej więcej

Piekarnik

dodany przez: aleksa6 Aby uniknąć zbyt częstego czyszczenia wnętrza piekarnika, przed każdym użyciem wykładamy go folią aluminiową. więcej więcej

sztućce

dodany przez: SylwiaLilianna Sztućce ze stali nierdzewnej więcej więcej

Owoce

dodany przez: aleksa6 Aby zapobiec psuciu się owoców, kładziemy w ich pobliżu korek, który pochłania wilgoć i powstrzymuje dzięki temu procesy gnilne. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher