|
||||
Kalafior i brokułydodany przez: aleksa6 Kalafior i brokuły gotuje się ułożone różami do góry, ponieważ pączki miękną szybciej niż łodygi. Żeby zachowały barwę, po ugotowaniu przelewa się je zimną wodą. więcej![]() Porady - potrawy z drobiudodany przez: patryshia - Świeżo ubity drób, jeśli chcemy zaraz go przyrządzić, należy po oskubaniu kilka razy zanurzyć w wodzie wrzącej i zimnej na przemian. Będzie kruchy i delikatny. - Do potraw pieczonych, gotowanych i duszonych - przygotowanych z całej tuszki, a następnie porcjowanych drobiu nie rozmraża się. - Aby sprawdzić, czy drób jest ugotowany, należy... więcej![]() Przesolona zupadodany przez: anka1984 Do przesolonej zupy wrzucam skórkę suchego chleba, która bardzo dobrze wchłania sól. więcej![]() orzechy mielonedodany przez: karoolla1987 Wrzucić orzechy do foliowej rorebki, przykryć ściereczką i tłuc tłuczkiem do mięsa, zmiela się na pył więcej![]() Przesolona zupa IIdodany przez: anka1984 Do przesolonej zupy można włożyć kilka obranych i pokrojonych w plastry ziemniaków i po 10 minutach ziemniaki wyjąć. więcej![]() plamy z czekoladydodany przez: aleksa6 plamy z czekolady – nie lubią wody i gliceryny. Miejsce zabrudzone najpierw należy zwilżyć gliceryną, a potem spłukać ciepłą wodą. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|