|
||||
Sztućce ze stalidodany przez: paula26013 nierdzewnej należy włożyć na 10 minut do wody, w której gotowały się ziemniaki, potem opłukać i wysuszyć. Będą jak nowe więcej![]() Koperek solonydodany przez: paula26013 0,5 kg liści kopru, 10-15 dag soli Koper przygotowujemy jak do koperku w solance. Następnie układamy go w wygotowanym słoiku przesypując każdą warstwę solą i dokładnie ubijając.Słoik dokładnie zamykamy. Taki koperek stosuje się do posypywania potraw jak świeży. więcej![]() Zielony groszekdodany przez: trini6 Świeży groszek nie straci podczas gotowania zielonego koloru, poza tym będzie wyjątkowo kruchy, jeśli dodasz do wody trochę cukru. Tak samo mrożony groszek powinno się gotować z cukrem - jest wtedy smaczniejszy. więcej![]() do sałatki tesciowejdodany przez: Evika Posyp szczypiorkiem dla dekoracji. Sałatkę wstaw do lodówki na kilka godzin, by nabrała pełni smaku. Jest bardzo smakowita i szybko znika, więc może od razu zrób podwójną porcję... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|