Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Kalafior i brokuły

dodany przez: aleksa6 Kalafior i brokuły gotuje się ułożone różami do góry, ponieważ pączki miękną szybciej niż łodygi. Żeby zachowały barwę, po ugotowaniu przelewa się je zimną wodą. więcej więcej

Dodatki

dodany przez: Luzio Inne garnie dla coctailu. więcej więcej

Porady - potrawy bezmięsne

dodany przez: patryshia - Omlet nie na każdej patelni się udaje. Patelnia musi być masywna, najlepiej żelazna lub z grubej blachy aluminiowej, by nagrzawszy się długo "trzymała" gorąco. Przed robieniem omletu trzeba ją silnie rozgrzać, uprzednio potrzeć kawałeczkiem słoniny. - Do smażenia omletów najlepiej nadaje się patelnia średniej wielkości o średnicy... więcej więcej

Jak długo piec

dodany przez: SylwiaLilianna Biszkopt więcej więcej

Domowa przyprawa do pierników

dodany przez: anka1984 Domową przyprawę do pierników zrobisz, rozcierając w moździerzu kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i kolendry oraz goździków. Dosyp do tego dużą szczyptę imbiru i sporo cynamonu dla zapachu. Propozycje składników przypraw dostosuj do swoich upodobań i smaku. więcej więcej

Kruche ciasto

dodany przez: robaczek Co robić by się nie porwało więcej więcej

Gotowanie makaronu 2

dodany przez: aleksa6 Makaron gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku (1 litr wody na 10 dag makaronu) z dodatkiem łyżki oliwy, wtedy nie sklei się. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher