Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Krewetki

dodany przez: patryshia Witam Smakoszy Krewetek! Zasada #1: Krewetki "gotuje sie" bardzo krotko, najwyzej minute, potem staja sie twarde i niesmaczne. Zasada #2: Po obraniu z lupinki nalezy plytko wzdluz rozciac grzbiet. Ukaze sie czarna niteczka, ktora nalezy usunac !!! /oczywiscie jesli krewetki sa mrozone nalezy je wpierw rozmorzic/ Zasada #3:... więcej więcej

Masa do przekładania wafli

dodany przez: patryshia Ja, jak robie takie wafle sistrze (uwielbia je), dodaje do tego jeszcze pokruszone wafle (2 - 3 szt. - masa robi sie gestsza - latwiej nia przekladac wafle), czasami pokrojone orzechy, rodzynki, itp. Kiedy nie dodaje bakalii, nie mieszam dokladnie masy, by pozostaly takie malutkie grudki mleka w proszku - to mojej sistrze smakuje najbardziej.... więcej więcej

Przypalony spód

dodany przez: SylwiaLilianna Podczas pieczenia ciasto nie przypali się więcej więcej

Mieszanie ogórka z pomidorem

dodany przez: patryshia Nigdy nie nalezy mieszac "zywego" ogorka z pomidorem. Taka mieszanka tworzy nic-nie-warte-jedzenie. A to dlatego ze aminokwasy zawarte w ogorku niszcza skutecznie witamine C z pomidora. Przeciwdziala temu natka pietruszki, a wiec do salatek jesli chce sie dodad ogorka i pomidora, nie nalezy zapominac o zielonej pietruszce, pietruszce,... więcej więcej

soczysty kurczak

dodany przez: cohenna mięso będzie soczyste więcej więcej

Dekoracje sałatek 6

dodany przez: aleksa6 sałatki z makaronu i ryżu więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher