Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Upadający biszkopt

dodany przez: oOpauline3kaOo Jeśli chcesz aby twój biszkopt nie upadł po pieczeniu mam sposób...:) więcej więcej

Owoce poza sezonem

dodany przez: russet Jeżeli wykorzystujemy np. do tortów owoce a jest poza sezonem można kupić mrożone. Jeszcze przed rozmrożeniem należy zalać je gorącą wodą lub skropić alkoholem. Dzięki temu po rozmrożeniu zachowają ładny kolor. więcej więcej

Pieczenie keksu

dodany przez: russet Formę do pieczenia keksu warto natłuszczoną przed pieczeniem schłodzić przez kilka minut w lodówce. Dzięki temu tłuszcz utworzy skorupkę i nie będzie łączył się z ciastem podczas wlewania go do formy. Ułatwi to wyjmowanie upieczonego keksu. więcej więcej

Brzoskwinie do ciasta

dodany przez: russet Podczas kupowania owoców wybieraj te z gładką, lśniącą pozbawioną plam skórką. Lekko zwiędłe brzoskwinie można uratować, wkładając je na pewien czas do miseczki z zimną wodą - dzięki temu skórka odzyska gładkość. Do przyrządzania tortu można użyć też brzoskwiń z puszki. Syrop zachowujemy i wykorzystujemy do przyrządzenia galaretki. więcej więcej

Chrupiąca panierka

dodany przez: plocia jeśli chcesz by panierka do kurczaka była chrupiąca więcej więcej

Sposób na pozbycie się osadu po kawie, herbacie z kubeczków

dodany przez: plocia Pozbycie się osadu z kubków, już nie jest zmorą. więcej więcej

Białe pieczareczki

dodany przez: plocia Aby pieczarki nam nie ściemniały. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher