Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Pękający makowiec

dodany przez: Ania K. Makowiec z ciasta drożdżowego lubi podczas pieczenia pękać, moim zdaniem w niczym to nie przeszkadza a nawet jest lepszy od takiego, który nie pęknie. Jeszcze nie jadłam dobrego i nie pękniętego. Jeśli jednak chcesz aby był piękny to pamiętaj o kilku zasadach. ........ więcej więcej

Pęknięte jajko

dodany przez: aleksa6 Aby pęknięte jajko nie wypłynęło podczas gotowania, przed włożeniem do wrzątku nacieramy rysę na skorupce plasterkiem cytryny. więcej więcej

Mięso

dodany przez: aleksa6 Gotując mięso z kością zabezpieczymy je przed wyschnięciem na podeszwę wtykając w kość dwa lub trzy ziarna gruboziarnistej soli. więcej więcej

kiełbaski z grilla

dodany przez: SylwiaLilianna kiełbaski z grilla więcej więcej

szaszłyki

dodany przez: SylwiaLilianna szaszłyki więcej więcej

Pomidory z dala od ogórków

dodany przez: patryshia ogórki i kalafiory nigdy nie powinny być przechowywane razem z pomidorami, pomidory wydzielają gaz, który przyśpiesza gnicie innych jarzyn więcej więcej

Masło

dodany przez: ewa1257 Rozsmarowywanie więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher