Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Porady - potrawy bezmięsne

dodany przez: patryshia - Omlet nie na każdej patelni się udaje. Patelnia musi być masywna, najlepiej żelazna lub z grubej blachy aluminiowej, by nagrzawszy się długo "trzymała" gorąco. Przed robieniem omletu trzeba ją silnie rozgrzać, uprzednio potrzeć kawałeczkiem słoniny. - Do smażenia omletów najlepiej nadaje się patelnia średniej wielkości o średnicy... więcej więcej

Przechowywanie tłuszczów

dodany przez: patryshia - Aby masło nie jełczało, można je przetopić na małym ogniu, zbierając tworzącą się piankę tak długo, aż będzie przejrzyste jak oliwa. - Świeżą, dobrze osoloną słoninę można przechowywać przez kilka dni w chłodnym miejscu. Przed stopieniem trzeba sól zeskrobać. - Smalec bez skwarek można przechowywać w kamionkowym lub porcelitowym garnku w... więcej więcej

Szaszłyki

dodany przez: amif kilka rad aby szaszłyki były jeszcze lepsze więcej więcej

pekające jajka

dodany przez: karoolla1987 Jeśli nie chcesz, by podczas gotowania skorupki jajek pękały, wyjmij jajka wcześniej z lodówki. Ogrzane do temperatury pokojowej są znacznie odporniejsze na pękanie. więcej więcej

Miekka watrobka

dodany przez: Marzena sok pomidorowy więcej więcej

sól

dodany przez: SylwiaLilianna nie zwilgotnieje więcej więcej

Przypalone mleko

dodany przez: Marzena zimna woda więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher