Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Piekarnik

dodany przez: Marzena nagrzany piekarnik więcej więcej

Wyschnięte rodzynki

dodany przez: paula26013 Wyschnięte rodzynki znów staną się miękkie, gdy włożysz je na pół godziny do soku z cytryny. więcej więcej

Zabarwione dłonie

dodany przez: Ania K. Zabarwione ręce podczas obierania warzyw ..... więcej więcej

Wskazówki dotyczące mięsa

dodany przez: paula26013 Mięso przed pieczeniem należy wyżyłować, bo żyły powodują, że mięso kurczy się, staje się twarde. Delikatne mięso np. piersi z kurczaka łatwiej rozbijemy gdy włożymy je do torebki foliowej. Każdą pieczeń wstawiamy do gorącego piekarnika, nigdy do zimnego. Pieczeń nie będzie wysuszona jeśli na czas pieczenia do piekarnika wstawimy... więcej więcej

Kamień z czajnika

dodany przez: paula26013 usuwanie podgrzać w czajniku (garnku) ocet rozcieńczony wodą. Odstawić i wylać po pół godziny (kamień w pralce nie schodzi w ten sposób). więcej więcej

Sos

dodany przez: trini6 Za gęsty sos można rozrzedzić niewielka ilością rosołu lub kwaśnej smietany. więcej więcej

Bita smietana

dodany przez: Marzena cukier zelujacy więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher