|
||||
Klarowny rosółdodany przez: paula26013 Schłodzone białko jajka ubij na sztywną pianę po czym dodaj ją do rosołu. Powoli doprowadź go do wrzenia i łyżką cedzakową zdejmij białko z resztkami włoszczyzny i mięsa więcej![]() Bulwy seleradodany przez: aleksa6 powinny być twarde. Jeżeli po naciśnięciu skórka wyraźnie się ugina to znaczy że seler jest nieświeży. więcej![]() Udane pierożkidodany przez: trini6 sekret udanego ciasta na pierożki to połączenie mąki z ciepłą wodą. Będzie miekkie, delikatne i łatwe do klejenia. Lepiej też nie dodawać do niego białek, tylko żółtka. więcej![]() Usuwanie nadmiaru tłuszczu z rosołudodany przez: paula26013 Po schłodzeniu tłuszcz zbiera się na wierzchu wywaru i bez problemu możesz go zebrać. Jeśli nie masz czasu na schłodzenie to możesz użyć papierowego ręcznika, który doskonale wchłonie tłuszcz. Możesz też wrzucić do rosołu kilka kostek lodu, wokół których będzie się zbierał stężały tłuszcz. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|