Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Długo świeże rzodkiewki

dodany przez: Marzena Jest sposób by rzodkiewki pozostawały długo świeże. więcej więcej

Swieża marchewka

dodany przez: Marzena przechowuj z nacią więcej więcej

Świeża sałata

dodany przez: domciak Aby sałata była świeża przez kilka dni, umyj ją dokładnie pod bieżącą zimną wodą, opłucz w wodzie gotowanej (chłodnej) i listek po listku wkładaj do nylonowej torebki. Po zamknięciu torebki połóż ją na dolnej półce w lodówce. więcej więcej

Wyschnięte rodzynki

dodany przez: karoolla1987 Wyschnięte rodzynki znów staną się miękkie, gdy włożysz je na pół godziny do soku z cytryny. więcej więcej

Zapach na dłoniach

dodany przez: aleksa6 Ręce, które podczas prac domowych przeszły nieprzyjemnym zapachem „umyj" plasterkiem cytryny. więcej więcej

Pachnaca zmywarka

dodany przez: Marzena kawalek cytryny więcej więcej

Jaja

dodany przez: paula26013 konserwowanie w 10 funtach wody wapiennej rozpuścić 20 łutów soli kuchennej. Ułożyć jaja w słojach, zalać i wstawić do piwnicy. Jaja trzymają świeżość 7 miesięcy. (1928) aby nie popękały przed gotowaniem należy lekko nakłuć szpilką szerszy koniec lub do wody dodać trochę octu. Nie należy gotować jajek prosto z lodówki. jajko pęknięte aby je... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher