|
||||
Sposób na świeżą zieleninędodany przez: trini6 zioła i zielenina zachowają świeżość, jeśli będziemy przechowywać je w lodówce, zawinięte w zwilżony wodą papierowy ręcznik i włożone do plastikowej torebki lub zamkniętego pojemnika. Zwiędnięte należy zanurzyć na 2 godziny do zimnej wody więcej![]() Blaty biszkoptowedodany przez: SylwiaLilianna Blaty biszkoptowe pod ciasta z owocami nie namiękną więcej![]() Naleśnikidodany przez: paula26013 Ciasto na naleśniki należy robić z mleka wymieszanego pół na pół z wodą. Naleśniki są wtedy kruchsze i niełykowate. A gdy do ciasta dodasz mineralną wodę gazowaną będą nadzwyczaj puszyste. więcej![]() Mięso na grilla wkładamy do marynatydodany przez: patryshia Przed grillowaniem każdy rodzaj mięsa wkładamy minimum na 2 godziny, a najlepiej na całą noc do marynaty, by skruszało i nabrało smaku. więcej![]() Przykre zapachy z lodówki.. blee!dodany przez: domciak Mam kilka sposób na pozbycie się przykrego zapachu z lodówki, a są one niewiarygodnie proste! Możemy umieścić w środku przekrojone jabłko lub wstawić talerzyk z proszkiem do pieczenia lub sodą oczyszczoną, który wymienia się co dwa tygodnie. W razie konieczności wymień na świeżą porcję. Zużytą sodę wsyp do odpływu zlewu. Stamtąd również usunie... więcej![]() Zapach w zmywarcedodany przez: Ania K. Jeśli w koszyczku na sztućce umieścisz plasterek lub skórkę cytryny, unikniesz specyficznego zapachu wewnątrz urządzenia. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|