|
||||
Spaghettidodany przez: patryshia Można by długo wymieniać różne przepisy, dlatego też podam, ogólne zasady robienia spagetti. Poniższe wywody oparte są o doświadczenia z praktyki z restauracji włoskiej w Londynie, gdzie przez kilka miesięcy bawiłem się w kucharza. Zasada 1 Używamy 2 sosów, sos pomidorowy i sos beszamelowy. Zasada 2 Makaron gotujemy tak, aby był lekko... więcej![]() Szaszłyki z grilladodany przez: trini6 Patyczki do szaszłyków trzeba wcześniej wymoczyć w wodzie ewentualnie przed ułożeniem na ruszcie zawinąć ich końce folią aluminiową. więcej![]() Usuwanie nadmiaru tłuszczu z rosołudodany przez: trini6 Po schłodzeniu tłuszcz zbiera się na wierzchu wywaru i bez problemu możesz go zebrać. Jeśli nie masz czasu na schłodzenie to możesz użyć papierowego ręcznika, który doskonale wchłonie tłuszcz. Możesz też wrzucić do rosołu kilka kostek lodu, wokół których będzie się zbierał stężały tłuszcz. więcej![]() Twarde mięsododany przez: patryshia nawet najbardziej twarde mięso zmięknie, gdy doda się trochę octu do wody, w której będzie gotowane więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|