Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Sól

dodany przez: major161 Sól nie zwilgotnieje: więcej więcej

klarownt rosół

dodany przez: cohenna aby rosół był klarowny więcej więcej

Spaghetti

dodany przez: patryshia Można by długo wymieniać różne przepisy, dlatego też podam, ogólne zasady robienia spagetti. Poniższe wywody oparte są o doświadczenia z praktyki z restauracji włoskiej w Londynie, gdzie przez kilka miesięcy bawiłem się w kucharza. Zasada 1 Używamy 2 sosów, sos pomidorowy i sos beszamelowy. Zasada 2 Makaron gotujemy tak, aby był lekko... więcej więcej

Ubijanie śmietany

dodany przez: Marzena kremówkę da się szybciej ubić. więcej więcej

Szaszłyki z grilla

dodany przez: trini6 Patyczki do szaszłyków trzeba wcześniej wymoczyć w wodzie ewentualnie przed ułożeniem na ruszcie zawinąć ich końce folią aluminiową. więcej więcej

Usuwanie nadmiaru tłuszczu z rosołu

dodany przez: trini6 Po schłodzeniu tłuszcz zbiera się na wierzchu wywaru i bez problemu możesz go zebrać. Jeśli nie masz czasu na schłodzenie to możesz użyć papierowego ręcznika, który doskonale wchłonie tłuszcz. Możesz też wrzucić do rosołu kilka kostek lodu, wokół których będzie się zbierał stężały tłuszcz. więcej więcej

Twarde mięso

dodany przez: patryshia nawet najbardziej twarde mięso zmięknie, gdy doda się trochę octu do wody, w której będzie gotowane więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher