Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Grzyby - jak przechowywać

dodany przez: patryshia W zasadzie grzyby powinno się przetwarzać od razu po zebraniu, a przynajmiej je oczyścić, bo inaczej zrobaczywieją. Grzybów w żadnym wypadku nie przechowujemy w szczelnych np. plastykowych torebkach. Najlepsze do tego celu są koszyki wiklinowe. Jeśli nasze zbiory musimy przez jakiś czas przechowywać, to po oczyszczeniu zawijamy je w czystą... więcej więcej

Spaghetti

dodany przez: patryshia Można by długo wymieniać różne przepisy, dlatego też podam, ogólne zasady robienia spagetti. Poniższe wywody oparte są o doświadczenia z praktyki z restauracji włoskiej w Londynie, gdzie przez kilka miesięcy bawiłem się w kucharza. Zasada 1 Używamy 2 sosów, sos pomidorowy i sos beszamelowy. Zasada 2 Makaron gotujemy tak, aby był lekko... więcej więcej

sałatka ziemniaczana

dodany przez: aleksa6 Najlepiej na sałatkę ziemniaczaną nadają się gatunki ziemniaków o zwięzłym miąższu, np Nicola czy Hansa. więcej więcej

Papryka

dodany przez: domciak skórka z papryki więcej więcej

Nie podgrzewaj szpinaku

dodany przez: aleksa6 Ugotowanego szpinaku nie powinno się odgrzewać, ponieważ mogą się z niego wydzielić substancje szkodliwe dla zdrowia. więcej więcej

Nieprzyjemny zapach podczas gotowania brokułów

dodany przez: patryshia można go złagodzić wrzucając do wody kawałek chleba więcej więcej

Gdy przypali się garnek

dodany przez: patryshia emaliowany należy nalać do niego wody z solą i pozostawić na kilkanaście godzin, następnie wodę zagotować a spalenizna odejdzie. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher