Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Usuwanie nadmiaru tłuszczu z rosołu

dodany przez: trini6 Po schłodzeniu tłuszcz zbiera się na wierzchu wywaru i bez problemu możesz go zebrać. Jeśli nie masz czasu na schłodzenie to możesz użyć papierowego ręcznika, który doskonale wchłonie tłuszcz. Możesz też wrzucić do rosołu kilka kostek lodu, wokół których będzie się zbierał stężały tłuszcz. więcej więcej

Twarde mięso

dodany przez: patryshia nawet najbardziej twarde mięso zmięknie, gdy doda się trochę octu do wody, w której będzie gotowane więcej więcej

Nieprzyjemny zapach podczas gotowania brokułów

dodany przez: patryshia można go złagodzić wrzucając do wody kawałek chleba więcej więcej

Dodatek tartej bułki

dodany przez: aleksa6 Dodatek tartej bułki do rybnej masy mielonej sprawia, że produkt końcowy będzie twardszy i jędrniejszy. więcej więcej

Swieże drożdże

dodany przez: Marzena jak sprawdzić czy drożdze są świeże? więcej więcej

Ciasto

dodany przez: ewa1257 Wyschnięe ciasto więcej więcej

domowy cukier waniliowy

dodany przez: anka1984 Domowy cukier waniliowy otrzymamy, przechowując laskę prawdziwej wanilii w szczelnie zamykanym pojemniku z cukrem pudrem. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher