Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

świerzy chleb

dodany przez: cohenna aby utrzymać dłużej świeżość chleba więcej więcej

brzydki zapach ryby

dodany przez: cohenna można go usunąć z patelni jeśli więcej więcej

Ryby

dodany przez: ewa1257 Smażenie ryb więcej więcej

obieranie cebuli

dodany przez: aleksa6 Łatwiej i szybciej obierzesz czosnek czy cebule jeżeli zalejesz go wrzątkiem i pozostawisz w wodzie na 2-3 minuty. więcej więcej

Ladny kolor warzyw

dodany przez: Marzena gotować pod przykryciem lub bez więcej więcej

Gotowanie warzyw z karotenem

dodany przez: aleksa6 Warzywa zawierające karoten (np. marchew), gotuje się z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu. więcej więcej

Chrupiący kurczak

dodany przez: aleksa6 Podczas pieczenia kury (na grillu, w piekarniku) dobrze posmarować ją kilka razy pędzelkiem maczanym w piwie, a wtedy jej skórka przyrumieni się na złoty kolor i będzie chrupiąca. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher