Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Porady - przyprawy

dodany przez: patryshia Dobre ziele angielskie ma owoce jednakowej wielkości, jasnej barwy oraz silny aromat. Majranek i czosnek można zawsze zastosować, gdy mięso nie ma najlepszego zapachu /np. świeże, ale leżało obok nieświeżego, lub kurczak hodowany był ma mączce rybnej i przypomina ją w zapachu/. Aby papryka nie straciła swoich właściwości odżywczych, nie należy... więcej więcej

Rosół

dodany przez: trini6 Rosół będzie klarowny, jeśli będziesz gotować go 2-3 godziny na bardzo małym ogniu. Gdy gotuje się za szybko, mętnieje. więcej więcej

Grillowanie

dodany przez: trini6 W trakcie grillowania staramy się przewrócić mięso lub rybę tylko jeden raz, żeby zbierający się w środku sok i tłuszcz nie przemieszczał się zbyt często w środku mięsa. więcej więcej

Sałata

dodany przez: ewa1257 Zachowanie świeżości więcej więcej

ciasto drożdżowe

dodany przez: cohenna jak sprawdzić czy jeż się upiekło więcej więcej

Czosnek

dodany przez: ewa1257 Czosnek w oleju więcej więcej

Puszyste naleśniki

dodany przez: cohenna Aby naleśniki byłe puszyste więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher