Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Sól

dodany przez: aleksa6 Sól nie zwilgotnieje, gdy do solniczki włożysz kilka ziaren ryżu. więcej więcej

Jakosc miodu

dodany przez: Marzena sprawdzanie więcej więcej

Kożuch w mleku

dodany przez: anlolek Po wrzuceniu kostki lodu do gorącego mleka nie zrobi się kożuch! więcej więcej

Jak przechowywać pomidory

dodany przez: trini6 Pomidorów nie powinno trzymać się z innymi owocami i warzywami, gdyż przyśpieszają one proces gnilny. więcej więcej

Smak ryby

dodany przez: anlolek Ryba będzie smaczniejsza jeśli po sprawieniu namoczymy ją w mleku. więcej więcej

Porady - potrawy z ryb

dodany przez: patryshia - Jeżeli do bulionu, w którym gotuje się ryba, wlejemy trochę zimnej wody, straci ona nieprzyjemny zapach i będzie smaczniejsza. - Ryba jest ugotowana,gdy lekko oddzielają się płetwy. - Gotując rybę o szczególnie silnym zapachu /dorsz, flądra, makrela, sum, szczupak/, należy w celu jego zneutralizowania dodać do wywaru pół szklanki soku z... więcej więcej

Zapachy w lodówce

dodany przez: SylwiaLilianna Kawa mielona więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher