Gulasz z kasz± i brokułami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: cassia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Węgry
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Gulasz to potrawa typowo węgierska.Może być podawana na różne sposoby.Ja proponuję z brokułami.Je¶li kto¶ nie przepada za brokułami,można użyć innych warzyw.

Potrzebne składniki

• mięso wołowe - 1 kg
• kasza jęczmienna - 3 kg
• brokuły - 2 kg
• włoszczyzna - 1 kg

Etapy przyrządzania

1
Mięso umyć pokroić i usmazyć na tłuszczu, przełożyć do garnka, zalać wod± i gotować na lekkim ogniu. Dodać umyt± i pokrojon± włoszczyznę, gotować aż mięso i warzywa będ± miękkie. Brokuły umyć i rozdzielić na małe różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Do gotuj±cej się wody wsypać kaszę jęczmienn±, ugotować na miękko. Kaszę podawać polan± sosem z brokułami i posypan± natk± pietruszki lub koperkiem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cassia
cassia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (36)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)