|
|||||||||
Gulasz z kasz± i brokułamiKrótki opis potrawyGulasz to potrawa typowo węgierska.Może być podawana na różne sposoby.Ja proponuję z brokułami.Je¶li kto¶ nie przepada za brokułami,można użyć innych warzyw.Potrzebne składniki mięso wołowe - 1 kg kasza jęczmienna - 3 kg brokuły - 2 kg włoszczyzna - 1 kg Etapy przyrządzania1
Mięso umyć pokroić i usmazyć na tłuszczu, przełożyć do garnka, zalać wod± i gotować na lekkim ogniu.
Dodać umyt± i pokrojon± włoszczyznę, gotować aż mięso i warzywa będ± miękkie.
Brokuły umyć i rozdzielić na małe różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie.
Do gotuj±cej się wody wsypać kaszę jęczmienn±, ugotować na miękko. Kaszę podawać polan± sosem z brokułami i posypan± natk± pietruszki lub koperkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |