|
||||
Świeży chleb po zamrożeniudodany przez: paula26013 Aby zachować świeżość chleba podczas rozmnażania należy go skropić wodą lub wodą z mlekiem przed włożeniem do piekarnika więcej![]() Wędlinadodany przez: paula26013 jeśli jest zbyt wyschnięta pokroić w cienkie plasterki, zalać mlekiem, a po 10 min oczyścić i podać na stół więcej![]() Usuwanie plam z winadodany przez: paula26013 Plamy z wina białego zmywamy ciepłym spirytusem. Plamy z wina czerwonego spłukujemy winem białym lub posypujemy solą, a następnie przecieramy wódką. Potem przecieramy ciepłą wodą z dodatkiem proszku. Można też użyć kwaśnego mleka do zaprania plamy. więcej![]() zapach czosnkudodany przez: aleksa6 Aby pozbyć się intensywnego zapachu czosnku,należy zjeść jabłko,pietruszkę,surowy bób lub rozgryźć ziarenko kawy. więcej![]() boczek dobry na szasłykdodany przez: karoolla1987 bardzo dobrym składnikiem szaszłyków jest boczek, który uchroni niewielkie kawałki mięsa przed nadmiernym wysuszeniem więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|