Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Naleśniki

dodany przez: aleksa6 Ciasto na naleśniki należy robić z mleka wymieszanego pół na pół z wodą. Naleśniki są wtedy kruchsze i niełykowate. A gdy do ciasta dodasz mineralną wodę gazowaną będą nadzwyczaj puszyste. więcej więcej

przesolona zupa

dodany przez: karoolla1987 prosty sposób więcej więcej

Kotlety

dodany przez: aleksa6 Kotlety będą smaczniejsze jeśli do panierki z mąki i bułki tartej dodamy starty ser żółty . więcej więcej

Kalafior

dodany przez: aleksa6 Kalafior nie straci białej barwy w czasie gotowania, jeśli ugotujemy go w wodzie z dodatkiem mleka. więcej więcej

Porady - ciasta

dodany przez: patryshia Jeżeli podczas przyrządzania ciasto okaże się za gęste, można dodać mleka. W trakcie zagniatania ciasta na stolnicy wyrobi się ono prędzej, gdy je będziemy ugniatać palcami, zawijać od czasu do czasu od brzegów do środka. Podczas przygotowania ciasta drożdżowego należy je zostawić na okres około godziny w temperaturze 22-25 st. C w miejscu bez... więcej więcej

Porady - kawa i herbata

dodany przez: patryshia Kawę naturalną należy przechowywać w szczelnie zamkniętym naczyniu, najlepiej w szklanym słoiku. Jeżeli mamy młynek do mielenia kawy, mielemy tylko tyle, ile nam potrzeba do jednorazowego użycia. - Czarna kawa będzie aromatyczniejsza, jeżeli przed zaparzeniem wstawimy zamkniętą puszkę na parę minut do ogrzanego piekarnika. - Kawy zbożowej nie... więcej więcej

Intensywny kolor zoltek

dodany przez: Marzena Zoltka beda mialy intensywnieszy kolor więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher