Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Sarnina

dodany przez: patryshia Sarny akurat nigdy nie robilam, wiec podaje za "Polska kuchnia mysliwska" Hanny Szymanderskiej. Najlepszy z sarny jst comber a potem udziec. Z zeberek i lopatek robi sie pasztety, potrawki i gulasze. Starsze sarny musza dlugo kruszec w skorze, potem mieso marynuje sie w slabym occie lub winie z dodatkiem przypraw. Polecany tymianek,... więcej więcej

Przygotowując pomidory..

dodany przez: aleksa6 Przygotowując pomidory, pamiętajmy zawsze o tym, aby dokładnie wykroić zielone miejsce po szypułce, ponieważ zawiera ono roślinną substancję trującą: solaninę. więcej więcej

Miesne rolady

dodany przez: Marzena sposob podlewania więcej więcej

Ryby.

dodany przez: Reira Jak zachęcić dzieci do ich jedzenia? więcej więcej

pękajęce jaja

dodany przez: cohenna aby jajka nie pękały więcej więcej

Rosół

dodany przez: ewa1257 Klarowanie rosołu więcej więcej

robiąc panierke

dodany przez: aleksa6 Robiąc panierkę do jajek należy dodać odrobinę soli i oleju - panierka jest krucha. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher