Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Suszenie warzyw

dodany przez: patryshia Jest to jeden z najwygodniejszych sposobów przechowywania warzyw w warunkach domowych. Do suszenia najlepiej nadają się marchew, pietruszka, por i seler. Przed przystąpieniem do suszenia warzywa należy dokładnie umyć, cienko pokroić lub zetrzeć na grubej tarce warzywnej. Potem rozłożyć je cienką warstwą na stole lub półce. Można też suszyć... więcej więcej

plama z kawy2

dodany przez: aleksa6 Kolejna metoda polega na wymieszaniu w równych proporcjach alkoholu oraz bezbarwnego octu i delikatnym przecieraniu plamy taką mieszanką. Następnie przykładamy do tkaniny chłonną szmatkę i wciągamy w nią wilgoć. Ta metoda przeznaczona jest do tkanin wełnianych. więcej więcej

plamy z likierów

dodany przez: aleksa6 zmywa się ciepłą wodą z dodatkiem środka piorącego. Stare plamy usuwamy za pomocą spirytusu i spłukujemy wodą. więcej więcej

Ryba gotowana

dodany przez: trini6 ryba będzie wyjątkowo delikatna w smaku, jeżeli do gotowania dodamy mały kawałek świeżego imbiru, przygotowana w ten sposób będzie też bardziej lekkostrawna więcej więcej

mięso młodych kaczek i gęsi

dodany przez: aleksa6 Młode kaczki i gęsi mają mięso bardziej delikatne, smaczne i z reguły mniej tłuste. więcej więcej

Buraki

dodany przez: domciak dla fanów buraczków :P więcej więcej

Rosół sporządzony ze starej kury

dodany przez: aleksa6 Rosół sporządzony ze starej kury charakteryzuje się większą smakowitością; stary drób zawiera stosunkowo duże ilości aromatu. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher