|
||||
Pryskający olejdodany przez: patryshia Aby rozgrzany tłuszcz nie pryskał z patelni, posyp go szczyptą soli. więcej![]() paląca cebuladodany przez: karoolla1987 aby cebula nie palila tak w oczy podczas krojenia nalezy wlozyc ja na jakies 20 min do zimnej wody.wtedy podczas obierania nie beda ulatniac sie z niej soki więcej![]() przeciwko przypaleniu mlekadodany przez: karoolla1987 Mleko nie będzie się przypalało, gdy dno rondla posmarujesz cienką warstwą masła. Jeśli posmarujesz także brzegi rondla, uchronisz mleko przed wykipieniem. więcej![]() Klarowny rosółdodany przez: anlolek Rosół oraz wywary z ryb i warzyw należy gotować bez przykrycia. Będą wówczas klarowne. więcej![]() Osad w butelkachdodany przez: patryshia osad w długiej butelce albo w wazonie z długą szyjką można usunąć wsypując do niego rozkruszone skorupki jajek i zalewając je gorącą wodą z octem, wstrząsać tak długo, aż zniknie osad więcej![]() Porady - sosydodany przez: patryshia Sosy wprawdzie nie są samodzielnym daniem, lecz jako dodatek do potraw należycie przyrządzone i odpowiednio dobrane są w stanie najskromniejszą nawet potrawę przekształcić w wyszukany przysmak. Oto kilka praktycznych rad na temat przyrządzania sosów: - Gdy chcemy zrobić w domu majonez, trzeba pamiętać o tym, by wszystkie składniki miały... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|