|
||||
Masłododany przez: patryshia Jak klarować masło? Masło rozpuszczamy na niewielkiej patelni, odszumowujemy i zalewamy, pozostawiając jednak osad z dna. Do czego potrzebne jest klarowne masło? Przede wszystkim do pieczenia /w przypadku normalnego masła pali się zawarta w nim serwatka/ oraz do sporządzania sosów maślanych /wszystkie odmiany sosu holenderskiego/. Gdy masło... więcej![]() Sałatki z warzyw, mięsa i rybydodany przez: aleksa6 Sałatki z warzyw, mięsa i ryby najlepiej przyrządzać na kilka godzin przed spożyciem, aby smaki i zapachy poszczególnych składników dobrze się połączyły. więcej![]() Obierki z jabłkadodany przez: aleksa6 Można je zasuszyć i włożyc do puszki, w której trzymamy herbatę. Nadadzą zaparzonemu napojowi jabłkowego aromatu. więcej![]() Przechowywanie świeżych potrawdodany przez: amif Wskazówki do przechowywania świeżych przypraw: więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|