Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

orzechy mielone

dodany przez: karoolla1987 Wrzucić orzechy do foliowej rorebki, przykryć ściereczką i tłuc tłuczkiem do mięsa, zmiela się na pył więcej więcej

Przechowywanie tłuszczów

dodany przez: patryshia - Aby masło nie jełczało, można je przetopić na małym ogniu, zbierając tworzącą się piankę tak długo, aż będzie przejrzyste jak oliwa. - Świeżą, dobrze osoloną słoninę można przechowywać przez kilka dni w chłodnym miejscu. Przed stopieniem trzeba sól zeskrobać. - Smalec bez skwarek można przechowywać w kamionkowym lub porcelitowym garnku w... więcej więcej

Kawa

dodany przez: SylwiaLilianna Smak i zapach kawy podkreślimy więcej więcej

Obieranie ziemniaków

dodany przez: Marzena przelać zimną wodą więcej więcej

Obieranie pomarańczy

dodany przez: Marzena wystarczy zanurzyć w wodzie więcej więcej

Kwaskowy smak sosu

dodany przez: Marzena dzem porzeczkowy lub galaretka. więcej więcej

sól

dodany przez: SylwiaLilianna nie zwilgotnieje więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher