Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Pieczenie keksu

dodany przez: russet Formę do pieczenia keksu warto natłuszczoną przed pieczeniem schłodzić przez kilka minut w lodówce. Dzięki temu tłuszcz utworzy skorupkę i nie będzie łączył się z ciastem podczas wlewania go do formy. Ułatwi to wyjmowanie upieczonego keksu. więcej więcej

zapach cebuli na rękach

dodany przez: DraQun jak pozbyć się szybko zapachu cebuli z rąk... więcej więcej

zeby casto nie opadlo

dodany przez: marcinos14 żeby nie opadło trzeba ........ więcej więcej

Dekoracja cytryn

dodany przez: Anonim :) więcej więcej

Pasztet wegetarianski.

dodany przez: major161 Pasztet zastępczy więcej więcej

Za dużo soli

dodany przez: ds Za słona zupa? Jest na to rada. więcej więcej

Wędzenie kury w woku

dodany przez: patryshia Jezeli masz wok z pokrywa, to mozesz w nim uwedzic kure, nawet w mieszkaniu, i sie nie zasmierdzi. Nalezy najpierw polaczyc pasy aluminiowej folii i nia pokrywke od wewnatrz wylozyc, z duzymi marginesami. Nastepnie sam wok tez tak wylozyc. Na dnie ustawic 4 patyczki na krzyz (albo maly krazek z dziurami). Na dno wsypac garsc surowego ryzu, lyzke... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher