Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

mielone

dodany przez: SylwiaLilianna mniej tłuszczu więcej więcej

Ryż

dodany przez: trini6 Gdy ryż się przypalił i przywarł do dna garnka, trzeba go rozgarnąć, włożyć do środka kromkę pieczywa i poczekać 5 minut. Chleb wchłonie spaleniznę. Tę część ryżu, która się nie przypaliła, należy ostrożnie wyjąć, a gdy jest jeszcze surowy, przełożyć do innego garnka, zalać odrobiną wody i dogotować. więcej więcej

Ciasto kruche

dodany przez: trini6 Aby ciasto było rzeczywiście kruche, temperatura składników powinna być jednakowa. Najlepiej by produkty były wcześniej schłodzone w lodówce. więcej więcej

Przechowywanie

dodany przez: SylwiaLilianna korzenie więcej więcej

masa serowa

dodany przez: cohenna jeśli dodamy do niej owoców więcej więcej

Przypalone mleko 1

dodany przez: aleksa6 Aby uniknąć przypalania się mleka, rondel czy garnek, w którym mamy je podgrzewać, przepłukujemy chwilę wcześniej zimną wodą. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher