Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Solenie warzyw

dodany przez: Marzena na początku gotowania więcej więcej

Jedz paprykę

dodany przez: anlolek Papryka pobudza wydzielanie soków żołądkowych... więcej więcej

Przysmak w galarecie

dodany przez: patryshia Dobra galareta nie rozpływa się na półmisku, ale też nie jest "twarda". Zawsze powinna być przezroczysta. Galaretę "codzienną" przyrządzamy z wywaru warzywnego /z dodatkiem żelatyny/ wykwintną - z odrobiną alkoholu /np. białego wina/. Przystawkę można przygotować z ryb, drobiu, mięsa lub warzyw. Bardzo smaczna galareta... więcej więcej

Smakowite befsztyki

dodany przez: patryshia Smakowity befsztyk jest soczysty, miękki i elastyczny. Befsztyki robi się bardzo szybko i łatwo. Najsmaczniejszy befszytk jest z polędwicy wołowej. Można również przyrządzić to danie z rostbefu, ale mięso koniecznie musi być młode. Jak przyrządzić befsztyk? Mięso myje się i kroi na kawałki grubości 4-5 cm. Płaty nie mogą być zbyt cienkie, bo... więcej więcej

plama z kakao

dodany przez: aleksa6 plama z kakao – najlepiej postępować z nią, jak z plamą czekoladową. Jednak stare plamy są nad wyraz uparte i trudne do usunięcia. Można wówczas próbować czterochloroetylenu. więcej więcej

Duszenie wolowiny

dodany przez: Marzena kieliszek wodki więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher