Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Smażenie ryb

dodany przez: cohenna Delikatna ryba więcej więcej

Chrupiące frytki

dodany przez: Marzena potrzebny ocet więcej więcej

Porady - warzywa do sałatek

dodany przez: patryshia 1. Ziemniaki przeznaczone na sałatkę powinny być mniej więcej tej samej wielkości i jednego gatunku. Myje się je szczoteczką pod bieżącą wodą, układa w garnku, zalewa wrzątkiem i gotuje w łupinach pod przykryciem, po czym odlewa. Gdy ostygną zdejmuje się z nich skórkę. 2. Ugotowaną do miękkości fasolę osącza się dopiero, gdy przestygnie w... więcej więcej

sałatka ziemniaczana

dodany przez: aleksa6 Najlepiej na sałatkę ziemniaczaną nadają się gatunki ziemniaków o zwięzłym miąższu, np Nicola czy Hansa. więcej więcej

Nieznośny kamień w czajniku ;/

dodany przez: domciak Możemy skorzystać z specjalnego odkamieniacza (np. Kamix), lub możemy użyć 3-4 łyżeczki kwasku cytrynowego, który wsypujemy do czajnika, wlewamy wodę i zagotowujemy. Odstawiamy na godzinę (im dłużej tym lepiej) i ponownie gotujemy wodę. Na godzinę możemy także odstawić czajnik wypełniony białym octem, którego nie gotujmy!! Po tej operacji... więcej więcej

Zabarwione dłonie

dodany przez: aleksa6 Zabarwione ręce podczas obierania warzyw znowu odzyskają swój naturalny kolor po wyczyszczeniu ich plasterkiem cytryny. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher