|
||||
Porady - warzywa do sałatekdodany przez: patryshia 1. Ziemniaki przeznaczone na sałatkę powinny być mniej więcej tej samej wielkości i jednego gatunku. Myje się je szczoteczką pod bieżącą wodą, układa w garnku, zalewa wrzątkiem i gotuje w łupinach pod przykryciem, po czym odlewa. Gdy ostygną zdejmuje się z nich skórkę. 2. Ugotowaną do miękkości fasolę osącza się dopiero, gdy przestygnie w... więcej![]() sałatka ziemniaczanadodany przez: aleksa6 Najlepiej na sałatkę ziemniaczaną nadają się gatunki ziemniaków o zwięzłym miąższu, np Nicola czy Hansa. więcej![]() Nieznośny kamień w czajniku ;/dodany przez: domciak Możemy skorzystać z specjalnego odkamieniacza (np. Kamix), lub możemy użyć 3-4 łyżeczki kwasku cytrynowego, który wsypujemy do czajnika, wlewamy wodę i zagotowujemy. Odstawiamy na godzinę (im dłużej tym lepiej) i ponownie gotujemy wodę. Na godzinę możemy także odstawić czajnik wypełniony białym octem, którego nie gotujmy!! Po tej operacji... więcej![]() Zabarwione dłoniedodany przez: aleksa6 Zabarwione ręce podczas obierania warzyw znowu odzyskają swój naturalny kolor po wyczyszczeniu ich plasterkiem cytryny. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|