Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Świeży ananas bez żelatyny

dodany przez: patryshia świeży ananas i żelatyna niezbyt dobrze się łączą, ananas zawiera enzymy utrudniające tworzenie się galarety, jeśli się go jednak poddusi przez chwilę, bez trudu zwiąże się z żelatyną więcej więcej

Poplamiony obrus

dodany przez: Marzena sposob na wyczyszczenie więcej więcej

Jabłka

dodany przez: trini6 Jabłka jak sa pomarszczone moczymy w gorącej wodzie - znów bedą gładkie więcej więcej

Świeżość pstrąga

dodany przez: aleksa6 można poznać po wypukłych przeźroczystych oczach i czerwonych skrzelach. więcej więcej

Wywar

dodany przez: major161 Podstawa wielu zup. więcej więcej

Sos pieczeniowy

dodany przez: Marzena kawa rozpuszczalna więcej więcej

Za słona zupa

dodany przez: trini6 Gdy zupa jest przesolona należy dodać białko albo dwa i następnie przecedzić ścięte. Można też wrzucić dwa surowe ziemniaki, które podczas gotowania wchłoną nadmiar soli. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher