|
dodany przez: isiulka
Kuchnia turecka
sok z cytryny lub ocet (6%) rozcieńczony z wodą
Czosnek z solą utrzeć na pastę. Stale ucierając wlewać po kropelce oliwę. Dodać kilka kropel soku z cytryny lub ocet do smaku (sos musi być rzadki). Podawać do pieczonego lub smażonego kurczaka ewentualnie do ugotowanej ryby.
więcej
dodany przez: Michał Ska
300ml przegotwanej, zimnej wody
50 ml octu winnego
3 ząbki czosnku
kilka gałązek pietruszki
sol, pieprz kolorowy tłuczony
kilka listków bazylii
odrobina cukru
100ml oliwy z oliwek
kilka gałązek koperku
więcej
dodany przez: Kotek_kłopotek
200 ml mleka,
4 dag kakao,
2 żółtka,
5 dag cukru pudru,
1 dag mąki ziemniaczanej,
4 dag masła,
wanilia do smaku,
więcej
dodany przez: Kotek_kłopotek
30 dag majonezu,
25 ml wina Tokaj,
20 ml koniaku,
20 dag jabłek,
5 dag rodzynków,
4 dag ketchupu,
sól, pieprz,
sok z cytryny
więcej
|
|
Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?

i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce, a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
|
|