Sos generalski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Czas przygotowania:
12 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
15 PLN
Kaloryczność:
458 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

30 dag majonezu, 25 ml wina Tokaj, 20 ml koniaku, 20 dag jabłek, 5 dag rodzynków, 4 dag ketchupu, sól, pieprz, sok z cytryny

Potrzebne składniki

• majonez - 1 op.
• wino tokio - pół szt.

Etapy przyrządzania

1
Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne, zcieramy na tarce, podsmażamy z cukrem aż nabior± szklistego wygl±du, studzimy. Następnie ł±czymy z majonezem, winem, ketchupem oraz namoczonymi w koniaku rodzynkami, doprawiamy do smaku. Sos podajemy do drobiu. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)