Krem makowy z ananasem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Kaloryczność:
170 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny deser

Potrzebne składniki

• mielony mak - 50 g
• chudy jogurt - 400 g
• miód - 1 łyżka(i)
• mały ananas - 1 szt.

Przydatne akcesoria

deska do krojenia, nóż

Etapy przyrządzania

1
Wymieszać mak z jogurtem i miodem. Oczyścić ananas z liści, przekroić wzdłuż i pokroić na ćwiarki, usuwając jednocześnie twardy głąb. Obrać kawałki ananasa ze skórki i pokroić na niewielkie kawałki. Dodać do kremu makowego i od razu podawać.

Jak podawać?

w salaterkach

Uwagi

Jeżeli nie chcesz podawać potrawy od razu po jej przygotowaniu, użyj gruszek zamiast ananasa. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher