SZARLOTKA

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Szarlotka z pianą

Potrzebne składniki

• mąka pszenna - 2,5 szkl.
• cukier - 0,5 szkl.
• żółtka - 4
• proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i)
• masło roślinne - 1 kostka(i)
• jabłka - 1 kg
• białka - 4
• cukier puder - 0,5 szkl.
• mąką ziemniaczana - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
CIASTO: Zagnieść ciasto. 3/4 ciasta rozwałkować i rozłożyć na blachę a 1/4 ciasta włożyć do zamrażalnika. Na rozłożone ciasto poukładać kawałki jabłek lub jabłka starte na tarce jarzynowej
2
PIANA: Białka ubić, pod koniec ubijania dodawać po trochu cukru pudru, a na samym końcu dodać mąkę ziemniaczaną. Na jabłka rozłożone położyć pianę, a następnie pozostałą ilość ciasta zetrzeć na tarce. Piec ok. 50 min
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher