Zupa selerowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa selerowa

Potrzebne składniki

• 20 dag selera
• 20 dag kości
• 15 dag włoszczyzny
• 1 i 3/4 l wody
• 1/8 l śmietanki
• 1 żółtko surowe
• 2 dag mąki
• sól

Etapy przyrządzania

1
Ugotować wywar z kości i warzyw, odcedzić.
2
Selery obrać z łupinki, opłukać, zalać wrzącą wodą, osolić, ugotować w całości. Ugotowane selery przetrzeć przez sito, połączyć z przecedzonym wywarem, dosolić.
3
Mąkę rozmieszać w 1/8 l zimnej wody, wlać do zupy, zagotować. Tuż przed podaniem dodać śmietanę rozmąconą z żółtkiem.

Jak podawać?

Podawać z groszkiem ptysiowym, kluskami francuskimi, grzankami. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher