Shake brzoskwiniowy

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: meredith
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
• Napoje
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Kaloryczność:
164 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

OrzeĽwiaj±cy deser – Ľródło białka ro¶linnego, niezbędnych witamin i składników mineralnych.

Potrzebne składniki

• tofu naturalne Polsoja - 90 g
• brzoskwinie w lekkim syropie - 150 g
• syrop z brzoskwiń - 250 ml
• mleko kokosowe (schłodzone) - 200 ml
• drobny cukier - 1 łyżka(i)
• otarta skórka z pomarańczy - 1/2 łyżeczka(i)

Przydatne akcesoria

blender

Etapy przyrządzania

1
Tofu rozdrabniamy, przekładamy do blendera. Dodajemy brzoskwinie i wlewamy syrop. Miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2
Mleko kokosowe wlewamy do dużej miski i ubijamy przez 3-4 minuty, aż mleko zwiększy sw± objęto¶ć. Następnie wlewamy powoli do mleka zmiksowane składniki, przez cały czas ubijaj±c, na koniec dodajemy otart± skórkę z pomarańczy, mieszamy i wlewamy do szklanek. Można dodać kilka kostek lodu i ozdobić skórk± z pomarańczy.

Jak podawać?

schłodzony

Uwagi

Przepis autorstwa Marioli Białołęckiej Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meredith
meredith
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (6)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)