Pieczarki nadziewane (zapiekane)

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: oliwia02
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne , można podać jako przystawki.. :)

Potrzebne składniki

• duże pieczarki - 8 szt.
• ser zółty - 10-15 dag
• cebula duża - 1 szt.
• sól
• pieprz
• pomidory - 2 szt.
• oliwa z oliwek

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki umyć i oderwać nóżki. Cebulę pokroić w piórka i zrumienić na łyżce oliwy. Pomidory pokroić w kr±żki. Ser (np.gouda) zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2
Pieczarki lekko posolić i popieprzyć. Do każdego kapelusika wkładamy trochę złocistej cebuli, plasterek pomidora,lekko skrapiamy oliw±, na wierzch ser żółty. Pieczarki wstawić do nagrzanego do 130 stopni piekarnika. Piec aż ser się rozpu¶ci

Jak podawać?

Na ciepło z sals± pomidorow±. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)