Pieczarki nadziewane (zapiekane)

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: oliwia02
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne , można podać jako przystawki.. :)

Potrzebne składniki

• duże pieczarki - 8 szt.
• ser zółty - 10-15 dag
• cebula duża - 1 szt.
• sól
• pieprz
• pomidory - 2 szt.
• oliwa z oliwek

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki umyć i oderwać nóżki. Cebulę pokroić w piórka i zrumienić na łyżce oliwy. Pomidory pokroić w krążki. Ser (np.gouda) zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2
Pieczarki lekko posolić i popieprzyć. Do każdego kapelusika wkładamy trochę złocistej cebuli, plasterek pomidora,lekko skrapiamy oliwą, na wierzch ser żółty. Pieczarki wstawić do nagrzanego do 130 stopni piekarnika. Piec aż ser się rozpuści

Jak podawać?

Na ciepło z salsą pomidorową. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher