Kotlety mielone z serem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Dla dzieci
• Z wieprzowin±
• Z wołowin±
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

poł±czenie serka żółtego z mięsem mielonym tworzy ciekaw± i smaczn± kompozycję

Potrzebne składniki

• 50 dag mielonego mięsa
• cebula
• pół bułki pszennej
• 15 dag żółtego sera
• olej do smażenia i panierowania mięsa
• tarta bułka do panierowania

Etapy przyrządzania

1
Do mielonego mięsa dodać obran± i drobno posiekan± cebulę, jajko i namoczon±, odci¶nięt± bułkę, przyprawić do smaku sol± i pieprzem.
2
Z masy mięsnej uformować nieduże kulki, spłaszczyć je, ser pokroić w kostkę, w każd± mięsn± kulkę wcisn±ć kostkę sera, zakleić tak, aby ser znalazł się w ¶rodku, wcisn±ć w uformowane kotlety ziarna pieprzu.
3
Kulki obtoczyć w tartej bułce i kła¶ć na patelni na rozgrzany tłuszcz.
4
Usmażyć z obu stron na rumiano, dosmażyć na małym ogniu, ułożyć na sałacie.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)