|
|||||||||
Kotlety mielone z seremKrótki opis potrawypoł±czenie serka żółtego z mięsem mielonym tworzy ciekaw± i smaczn± kompozycjęPotrzebne składniki 50 dag mielonego mięsa cebula pół bułki pszennej 15 dag żółtego sera olej do smażenia i panierowania mięsa tarta bułka do panierowania Etapy przyrządzania1
Do mielonego mięsa dodać obran± i drobno posiekan± cebulę, jajko i namoczon±, odci¶nięt± bułkę, przyprawić do smaku sol± i pieprzem.
2
Z masy mięsnej uformować nieduże kulki, spłaszczyć je, ser pokroić w kostkę, w każd± mięsn± kulkę wcisn±ć kostkę sera, zakleić tak, aby ser znalazł się w ¶rodku, wcisn±ć w uformowane kotlety ziarna pieprzu.
3
Kulki obtoczyć w tartej bułce i kła¶ć na patelni na rozgrzany tłuszcz.
4
Usmażyć z obu stron na rumiano, dosmażyć na małym ogniu, ułożyć na sałacie.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |