Zielona przekąska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Awokado i serek homogenizowany.

Potrzebne składniki

• awokado - 1 szt.
• serek homogenizowany - 1/4 op.
• sól
• biały pieprz
• zielony pieprz w zalewie
• mieszanka ziół świeżych lub w zalewie
• sok z cytryny
• liście sałaty - 2 szt.

Etapy przyrządzania

1
1. Awokado starannie umyć, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę, małą łyżeczką delikatnie wydrążyć miąższ, pozostawić około 1/2 cm ścianki. 2. Miąższ wyłożyć do miseczki, dokładnie rozgnieść, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, dodać do smaku świeże lub suszone zioła, np. rozmaryn albo tymianek, sół i pieprz, dokładnie wymieszać. 3. Połówki awokado wypełnić miąższem. 4. Serek włożyć do szprycki, wycisnąć na miąższ, posypać osączonymi z zalewy ziarnami zielonego pieprzu, ułożyć na liściach sałaty.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher