Zupa z rybnymi pulpecikami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
• Zupy
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dobry pomysł na zupę rybn±

Potrzebne składniki

• 2 kostki mintaja
• 2 marchewki
• pietruszka
• 2 pomidory
• 4 ziemniaki
• jajo
• czubata łyżka posiekanej natki pitruszki
• 1-2 łyżki bułki tartej
• 2 łyżki m±ki
• z±bek czosnku
• 3 ziarna ziela angielskiego
• rozmaryn, sól

Etapy przyrządzania

1
Do wrz±tku wrzucamy pokrojon± w kostkę marchew i pietruszkę. Warzywa gotujemy pod przykryciem aż będ± miękkie (ok. 20 min.) Wrzucamy mintaja i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy jakie¶ 15 min. po czym wyjmujemy rybę, a do zupy dodajemy obrane i pokrojone pomidory. Rybę trzeba zemleć z ugotowanymi jajami, natk±, bułk± i sol±. Z powstałej masy formujemy pulpety. Obtoczone w m±ce smażymy z obu stron na oleju, a następnie wkładamy do zupy uważaj±c aby się nie rozpadły. Zupę gotujemy jeszcze przez 5-10 min i gotowe.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)