Pierś kurczaka w piwnym cieście

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

mniam mniam.:)

Potrzebne składniki

• pierś z kurczaka - 2 szt.
• olej - 1 łyżka(i)
• sos sojowy - 3 łyżka(i)
• ząbek czosnku - 2 szt.
• jajko - 1 szt.
• piwo - 1/2 szkl.
• mąka
• olej do smażenia

Etapy przyrządzania

1
Mięso umyć , osuszyć i pokroić w cienkie paski.Następnie dodać łyżkę oleju, sos sojowy i zmiażdżony czosnek i dokładnie wymieszać.Tak przygotowane mięso odstawić na 2 godziny i od czasu do czasu je wymieszać. Jajko wymieszać z piwem i dodać tyle mąki, aby powstało gęste ciasto naleśnikowe.Gotowe ciasto wlać do mięsa i dokłdnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, układać paseczki mięsa na cieście i z każdej strony piec na złoty kolor.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher