|
|||||||||
Piersi z kurczaka po węgierskuKrótki opis potrawyDosyć tanie pyszne danie:)Potrzebne składniki piersi z kurczaka - 2 szt. cebule - 1 szt. masło - 2,5 łyżka(i) koncentrat pomidorowy - 2 łyżka(i) kwa¶na ¶mietana - 200 ml m±ka - 1 łyżka(i) słodka sproszkowana papryka - 1/2 łyżeczka(i) chili - szczypta(y) sól,pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Piersi umyć, osuszyć. Natrzeć sol± i pieprzem. Obsmażyć na ma¶le z obu stron na złoty kolor. Dodać cebulę pokrojon± w kostkę. Zeszklić. Dodać przecier i sproszkowan± paprykę. Podlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem około 1 godzinę. Dodać ¶mietanę, z któr± uprzednio wymieszano m±kę. Zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
Bardzo dobre jedzonko. Żeby szybciej się zrobiło piersi z kurczaka można podzielić na małe kawałki. Polecam!
autor: ds dodany dnia 2009-03-18 21:24:35