Truskawkowe tiramisu

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Lekkie tiramisu z truskawkami

Potrzebne składniki

• twaróg - 50 dag
• truskawki - 50 dag
• biszkopty - 15 dag
• śmietana kremówka - 150 ml
• czekolada prawdziwa - 10 dag
• świeżo zapażona kawa - 50 ml
• cukier - 5 łyżka(i)
• cukier waniliowy - 1 łyżka(i)
• koniak - 1-2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Dno i brzegi tortownicy wyłożyć papierem pergaminowym. Ułożyć biszkopty (można wykorzystać gotowy biszkopt, lub upiec samemu) i nasączyć mieszanką kawy i koniaku używając pędzla kuchennego. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem i wymieszać z wcześniej zmielonym dwukrotnie twarogiem. Gotową masę wyłożyć na biszkopty. Truskawki umyć i osuszyć, przekroic na pół i ułożyć na masie serowej. Czekoladę połamac na kawałki i stopić w kąpieli wodnej, po czym polać truskawki. Przed podaniem ciasto schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher