Krupnik

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
50 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

krupnik z bockiem

Potrzebne składniki

• boczek - 15 dag
• rosól z kostki - 6 szkl.
• kasza gryczana - 1 szkl.
• włoszczyzna - 2
• ziemniaki - 4 szt.
• siekana zielenina - 1
• sól - do smaku

Przydatne akcesoria

tarka, garnek

Etapy przyrządzania

1
Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą. Włoszczyznę oczyścić i zetreć na tarce z dużymi otworami . Boczek pokroić w kostkę, dodać rozdrobnioną włoszczyznę , zalać gorącym rosołem, wrzucić kaszę i gotować 30 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.

Jak podawać?

na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher